Το στολίδι της Κολομβιανής πρωτεύουσας είναι αναμφισβήτητα η παλιά πόλη, το ιστορικό κέντρο «La Candelaria». Μία πανέμορφη γειτονιά, διάσημη για τα πολύχρωμα κτίρια Ισπανικής αποικιακής, μπαρόκ και art–deco αρχιτεκτονικής, τα άπειρα μουσεία και τα ιδιαίτερα graffiti στους τοίχους των παλιών σπιτιών.

Η περιοχή είναι αρκετά μεγάλη και χρειάζεται ολόκληρη μέρα κάποιος για να την εξερευνήσει, καθώς τα περισσότερα ιστορικά αλλά και μοντέρνα αξιοθέατα βρίσκονται εδώ: διάσημα μουσεία, όπως το μουσείο Botéro και το μουσείο του χρυσού, το Πολιτιστικό κέντρο Gabriel García Márquez, το θέατρο Colón, η πλατεία Bolívar με το άγαλμα του ηγέτη Simon Bolívar και τον Καθεδρικό Ναό, και πολλά άλλα ακόμα.

Αν και την περπατήσαμε σχεδόν όλη, επικεντρωθήκαμε περισσότερο στο κομμάτι από την πλατεία Bolívar και πάνω, εκεί όπου τα πλακόστρωτα στενάκια θυμίζουν άλλη εποχή. Στα πολύχρωμα ισόγεια (ή το πολύ με έναν όροφο) κτίρια με τους πανέμορφους εσωτερικούς κήπους στεγάζονται μουσεία, δημόσιες υπηρεσίες, μικρά hostels και χαριτωμένα καφέ/εστιατόρια, ενώ σε άλλα κατοικούν ακόμα ντόπιοι.

Aνεβαίνοντας όλο και πιο ψηλά προς τον λόφο συναντάς λιγότερους τουρίστες και πιο γραφικά δρομάκια. Επειδή δεν είχαμε και πολύ χρόνο στη διάθεσή μας, κινηθήκαμε προς τη νοτιοανατολική πλευρά της περιοχής για φωτογραφίες. Η La Candelaria είναι ασφαλής σε γενικές γραμμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το βράδυ χρειάζεται πολλή προσοχή, καθώς ερημώνει και οι ξένοι που περιφέρονται γίνονται εύκολα στόχος ληστειών.

Η αστυνομία κάνει συνεχώς περιπολίες και μέσα στην παλιά πόλη και γύρω από τη «ζώνη ασφαλείας», από την οποία δεν πρέπει να βγαίνουν οι τουρίστες. Εμείς ξεφύγαμε κάποια στιγμή εκτός, ενθουσιασμένοι από την ομορφιά της περιοχής περπατούσαμε και βγάζαμε φωτογραφίες σε σημείο που δεν έπρεπε. Πως το καταλάβαμε; εκείνη τη στιγμή πέρασαν αστυνομικοί, ανέφεραν ότι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούμε σε εκείνον το δρόμο και μας συνόδεψαν μέχρι πίσω στην «ασφαλή περιοχή».

Η απόσταση ήταν μόνο λίγα μέτρα!! Έτσι επιστρέψαμε άρον άρον και συνεχίσαμε τη φωτογραφική μας περιήγηση στο υπόλοιπο ιστορικό κέντρο της πόλης χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις… Η παλιά πόλη της Bogotá είναι μία κούκλα και εάν ακολουθήσεις τις συμβουλές των ντόπιων θα σου χαρίσει μόνο πανέμορφες εικόνες και ευχάριστες στιγμές. Ζήσε την και απόλαυσε την κάθε στιγμή χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος!!!!

AUTHOR: Trips of our Life.

SPECIAL THANKS TO travelvibe.eu, tripsofourlife.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *