Η Διαδρομή 66 είναι ένας δρόμος 3.940 χιλιομέτρων που ξεκινά από το Σικάγο και καταλήγει στην Σάντα Μόνικα, διασχίζοντας 8 διαφορετικές Πολιτείες, αυτές των Ιλλινόις, Μιζούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Αριζόνα και Καλιφόρνια.

Όμως η Διαδρομή 66 (ή -όπως προτιμούν να την ονομάζουν οι Αμερικάνοι- η Μητέρα Οδός) είναι κάτι περισσότερο από ένα απλός αριθμός από Πολιτείες που θα διασχίσεις ή από χιλιόμετρα που θα ταξιδέψεις.

Είναι ένας ανοιχτός δρόμος που συμβολίζει την ελπίδα, τη δίψα για ελευθερία, το Αμερικάνικο Όνειρο και πολύ περισσότερο την προσδοκία ότι οι ταξιδιώτες θα ανακαλύψουν τελικά (αν δεν χάσουν ολοκληρωτικά;;) τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής…

Ξεκινήσαμε λοιπόν αυτό το επικό ταξίδι μας από τους ουρανοξύστες του Σικάγο με τον ενθουσιασμό μικρών παιδιών που ξεκινούν για τη χώρα των θαυμάτων!

Μέσα σε 16 ημέρες ταξιδέψαμε πίσω στον χρόνο, σε μια νοσταλγική εποχή από κλασικά αυτοκίνητα, ρετρό πινακίδες και περίεργα αξιοθέατα της ιστορικής διαδρομής. Επισκεφτήκαμε πόλεις που κατάφεραν να διατήρησαν τη ρετρό εμφάνισή τους με την πάροδο των χρόνων, και άλλες που εξαφανίστηκαν τελείως μετά την παράκαμψη του νέου αυτοκινητόδρομου. Αλλάξαμε τρεις διαφορετικές ζώνες ώρας και είδαμε απίστευτες αλλαγές στο τοπίο. Επισκεφτήκαμε εθνικά πάρκα μοναδικής ομορφιάς και -κάνοντας κάποιες παρακάμψεις- ανακαλύψαμε περισσότερες γραφικές διαδρομές.

Ακούγονται πάρα πολλά όλα αυτά για 16 ημέρες; Πραγματικά ήταν. Φορτώσαμε πάρα πολύ το πρόγραμμά μας. Και υποτιμήσαμε τη διαδρομή. Με αποτέλεσμα, στο τέλος της ημέρας, να νιώσουμε έντονα ότι ο χρόνος που αφιερώσαμε σε κάποια μέρη ήταν σαφώς ανεπαρκής…

Αλλά ίσως αυτό μας δίνει μια καλή δικαιολογία για να επιστρέψουμε; Χμμμ… Γιατί όχι!?!?

Θέλετε να ζήσετε κι εσείς αυτή τη μοναδική εμπειρία? Αν ναι, θα ήθελα να σας χαρίσω το ετήσιο πάσο «Η Όμορφη Αμερική – Τα Εθνικά Πάρκα και οι Ομοσπονδιακοί Χώροι Αναψυχής”.

Με αυτό το πάσο, εάν προγραμματίζετε να επισκεφθείτε τις ΗΠΑ τους επόμενους 11 μήνες (το πάσο ενεργοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου), θα έχετε ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 2.000 εθνικά πάρκα και ομοσπονδιακούς χώρους αναψυχής.

 

AUTHOR: Stavroula Anagnostopoulou.

SPECIAL THANKS TO travelvibe.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *